Home
Algemene info
-Geografie
-Klimaat
-Geschiedenis
-Economie
-Transport
-Praktisch
Ontspanning
-Bezienswaardig
-Excursies
-Watersporten
Hotels
Vliegtickets
Promoties
LinksPuerto Plata: Algemeen
Puerto Plata:

Puerto Plata is een havenstad die zich aan de noordkust van de Dominicaanse Republiek bevindt en is de meest populaire vakantiebestemming op het hele eiland. Alles wat je hart begeert is er wel te vinden, van met palmbomen omzoomde parelwitte stranden tot hete fiesta's op salsa en merengue muziek.

De internationale luchthaven bevindt zich vlakbij de stad, dus je verspeelt geen tijd met de verplaatsing naar je hotel, maar zelfs tijdens deze korte rit zal je je reeds een goed beeld kunnen vormen van de prachtige natuur die de regio rijk is. Je vakantie is niet compleet zonder een excursie door het nog ongerepte landschap.

Verlaten baai nabij Puerto Plata

Er zijn enorm veel ontspanningsmogelijkheden en excursies om je dagen op het eiland te vullen, maar je kan eveneens gewoon van de zon en een massage genieten op het strand dat zeer langzaam afloopt in de azuurblauwe en ongelooflijk warme zee. Vooral watersporten zijn zeer goed vertegenwoordigd in de grote hotelresorts. Kayak, catamaran en surfplanken zijn meestal zelfs in de prijs inbegrepen, voor een banana-tochtje, een parapentevlucht en een duiktrip zal je wel moeten bijbetalen.

Maar er is meer dan alleen natuur en sport: De Dominicaanse Republiek heeft ook haar eigen cultuur, die een mengelmoes is van Indiaanse, Afrikaanse en Westerse gebruiken, en Puerto Plata is een ideaal vertrekpunt om deze cultuur te gaan ontdekken.

Het maakt in feite niet uit wat jij net zoekt tijdens je vakantie. In Puerto Plata is alles te vinden wat je nodig hebt om van je zuurverdiende reis een onvergetelijke herinnering te maken!