Home
Algemene info
-Geografie
-Klimaat
-Geschiedenis
-Economie
-Transport
-Praktisch
Ontspanning
-Bezienswaardig
-Excursies
-Watersporten
Hotels
Vliegtickets
Promoties
LinksPuerto Plata: Economie
Economie van Puerto Plata:

Eind 19de en begin 20ste eeuw was Puerto Plata een welvarende stad wegens de enorme inkomsten van de suiker en tabak export, en dit zijn nog steeds 2 van de belangrijkste inkomstenbronnen van de stad.

Haven van Puerto Plata

Sigaren van de Dominicaanse Republiek worden internationaal even hoog ingeschat als deze uit Cuba en er zijn verschillende sigarenfabrieken in Puerto Plata die je zelfs kan bezoeken en waar je aan goedkope prijzen je souvenirs kan kopen. Ook suiker is tot de dag van vandaag een belangrijk exportproduct van de stad, maar een niet onbelangrijk deel van het suikerriet wordt ook gebruikt om de lokale sterke drank van te stoken, rum! En van de grootste rumdistillerijen van het eiland bevindt zich vlakbij de stad, en ook deze is te bezoeken.

Sigarenfabriek Puerto Plata

Voor de rest trekt een havenstad zoals Puerto Plata natuurlijk ook wel wat industrie en veel handel aan, maar zodra u de stad verlaat bevindt u zich midden tussen de prachtigste witte zandstranden die je je maar kan inbeelden en uiteraard is het toerisme hier de belangrijkste bron van inkomsten voor de lokale inwoners.