Home
Algemene info
-Geografie
-Klimaat
-Geschiedenis
-Economie
-Transport
-Praktisch
Ontspanning
-Bezienswaardig
-Excursies
-Watersporten
Hotels
Vliegtickets
Promoties
LinksPuerto Plata: Praktische informatie
Praktische tips voor een reis naar Puerto Plata:

 • Taal: De officiŽle taal in de Dominicaanse Republiek is Spaans, maar in toeristische centra zoals Puerto Plata praten zeer veel mensen ook Engels en ontmoet je soms ook mensen die Frans of Duits spreken.
 • Geld: De munteenheid op de Dominicaanse Republiek is de Dominicaanse peso. 1 Euro = ongeveer 25 Dominicaanse peso, maar dit kan uiteraard snel veranderen. Je kan best ter plaatse je geld wisselen maar neem US dollars mee voor een betere wisselkoers.
  De belangrijkste kredietkaarten worden bijna overal aanvaard.
 • Elektriciteit: De netspanning is 110 Volt/60 cycles en de stopcontacten hebben een afwijkend Amerikaans model met twee platte pinnen. Adaptors zijn verkrijgbaar in winkels en in de meeste hotels in de Dominicaanse Republiek, maar check of uw elektrische apparatuur wel degelijk functioneert onder deze netspanning.
 • Religie: Meer dan 90% van de bevolking is praktiserend katholiek, maar het evangelisme wint steeds meer aanhangers.
 • Verkeer: In de Dominicaanse Republiek rijdt men rechts en de wegen zijn meestal in slechte staat. De chauffeurs zijn enorm ongedisciplineerd en verkeersregels worden zelden of nooit nageleefd.
 • Tijd: In de Dominicaanse Republiek is het acht uur vroeger dan in BelgiŽ of Nederland tijdens de wintertijd en negen uur tijdens de zomertijd.
 • Documenten: Voor de Dominicaanse Republiek heb je geen visum nodig, maar wel een geldig paspoort dat nog 6 maanden geldig is na terugkeer.
 • Telefoneren:Vanuit de meeste hotels en vakantiecomplexen kunt u direct bellen. Voor Nederland draait u: 0031 voor BelgiŽ 0032, vervolgens het kengetal zonder 0 en het abonneenummer (achter elkaar doordraaien). Informeert u wel eerst even hoe hoog de toeslag is voor het gebruiken van de hotellijn. Het beste kunt u echter bellen met telefoonkaarten die overal verkrijgbaar zijn.
  Uw GSM-telefoon is bruikbaar als uw provider een roaming-overeenkomst heeft met een provider in de Dominicaanse Republiek. Als u wilt weten of dat zo is kunt u het beste even contact op nemen met uw provider!
 • Internet:Tegenwoordig kunt u overal intercafes vinden, zo ook in Puerto Plata. U vindt ze terug in hotels, bars en zelfs in shopping-malls!
 • Openingstijden: Dagelijks van 08.00Hr tot 13.00Hr en van 15.00Hr tot 19.00Hr, de siŽsta is heilig en 's middags zal je dus zelden iets vinden dat open is, tenzij in de toeristische centra.
 • Reisverzekering:De Dominicaanse Republiek is nog in volle ontwikkeling en de medische zorgen staan er op een veel lager niveau dan in BelgiŽ of Nederland. Een reisverzekering kost bijna niets en kan u onaangename verrassingen besparen. Meestal kan je wanneer je je reis boekt ook onmiddellijk een reis- en annuleringsverzekering erbij nemen, maar indien je dat niet hebt gedaan kan je alsnog een reisverzekering online afsluiten tegen een zeer goedkope prijs.